Redskaber til styrket inddragelse

Redskaberne, som præsenteres her, kan understøtte fagpersoners inddragelse af børn og unge, for eksempel som forberedelse til et møde, under en samtale med barnet eller den unge eller som opfølgning på en kontakt.

Guide til styrket inddragelse

Du er her: Redskaber, modeller og viden

Der præsenteres også redskaber, der kan anvendes i de tilfælde, hvor det ikke er muligt at få barnets perspektiv gennem en samtale. Ligeledes præsenteres refleksionsøvelser, der kan anvendes på møder til at forberede eller reflektere over en afholdt inddragelsesaktivitet.

Redskaberne kan bruges, som de er, eller som inspiration til udvikling af egne redskaber og inddragelsesaktiviteter.

Redskaberne og øvelserne kan ligeledes inspirere ledere, der gerne vil styrke systematikken omkring praksis for inddragelse.

Læs mere om, hvordan I som ledelse kan anvende prøvehandlinger til at kvalificere valg af redskaber til at understøtte jeres inddragelsespraksis her

Refleksionsøvelse

At tilstræbe barnets eller den unges perspektiv

Øvelsen har til formål at styrke fokus på, at barnets eller den unges perspektiv medtages i drøftelser og vurderinger af barnet eller den unge.

Refleksionsøvelse

Perspektivskifte

Øvelsen har til formål at styrke forståelsen af henholdsvis barnets perspektiv og børneperspektivet, og hvordan de to perspektiver indhentes og anvendes i arbejdet med børn og unge.

Valg af redskaber

  • Det er vigtigt, at valg af redskaber til en kontakt med et barn eller en ung altid udvælges med afsæt i en vurdering af det enkelte barns eller den enkelte unges behov, præferencer og forudsætninger for at kommunikere.
  • Derfor er det også vigtigt, at I som organisation ikke begrænser jeres udvalg til at omfatte få redskaber og metoder med fastlåste anvisninger til, hvilke børn og unge de kan og bør anvendes sammen med.
Load More

Kontakt

Louise Lau Justesen
Fuldmægtig