Små Liv Søger Store Hjerter

Mange børn og unge i Danmark drømmer om en anden barndom. Nogle børn har brug for et nyt hjem. Andre har brug for et sted, hvor de kan finde ro og tryghed en gang i mellem eller en ekstra voksen, der kan hjælpe i hverdagen. Det sætter vi fokus på med kampagnen Små Liv Søger Store Hjerter.

Der findes heldigvis voksne, der gerne vil hjælpe, men der er brug for endnu flere. Vi kalder dem for hjerteforældre. Hvis du synes, det lyder meningsfyldt, så har du helt ret. Her på siden kan du læse meget mere om, hvordan du kan hjælpe børn og unge, og hvor du kan finde mere information.

Vil du være hjerteforælder?

Der er flere måder at hjælpe børn og unge i udsatte positioner. Fælles for dem er, at du tager aktivt del i og engagerer dig i barnets eller den unges liv. Hvert år er der omkring 3.000 børn og unge, der har brug for en hjerteforælder. Du kan læse mere om de forskellige typer af hjerteforældre, og hvordan du selv kan blive hjerteforælder herunder:

Plejeforælder

Som plejeforælder inviterer du et eller flere børn eller unge ind i din hverdag og familie.

Netværks-plejeforælder

Som netværksplejeforælder inviterer du børn eller unge, du kender i forvejen, ind i din hverdag og familie. 

Venskabsfamilie eller støtteperson

Som venskabsfamilie eller støtteperson er I/du en stabil støtte for et barn eller ung, der er anbragt uden for hjemmet.

Adoptivforælder

Som adoptivforælder tager du et barn til dig som dit eget.

Hvad er hjerteforældre?

Her kan du på under et minut høre, hvad det vil sige at være hjerteforælder.

Lydbog: Sofia drømmer

Sofia drømmer er historien om en pige, som drømmer om en anden barndom. Men det er svært for Sofias venner, Holger og Vera, at forstå Sofia, fordi de synes, at et liv med lyserøde motorcykler og kængurustylter med propeller på lyder som en drøm. Men ikke alting er lige nemt for Sofia. Lyt med og hør hvordan Sofia, Holger og Vera lærer hinanden meget bedre at kende og bliv klogere på, hvad hjerteforældre er. 

Hør lydbogen på SoundCloud

Hent transkription af lydbogen her

Du kan også finde lydbogen i Apple Podcasts, på Spotify og hos Google podcasts. Læs mere om vores podcasts her.

Kunne du godt tænke dig at gøre en forskel?

Vi er ikke de eneste, som synes, at børn og unge i udsatte positioner har brug for hjælp.

Hør kampagnens stemmer fortælle, hvorfor de også synes, at manglen på Hjerteforældre er et reelt problem og hvorfor udsatte børn og unge fortjener en ekstra voksen i deres liv.

Kontakt

Jonathan Damm Aagaard Seldorf
Fuldmægtig

Kontakt

Julie Møller-Høy Worm

Behandling af personoplysninger

Hvis du besøger vores hjemmeside via en af vores annoncer på Facebook eller Instagram, kan du her finde en oplysningsskrivelse om, hvilke personoplysninger vi behandler om dig i den forbindelse. 

Læs oplysningsskrivelse her