Rådgivnings- og kompetenceforløb

Få hjælp til at gøre visionen om inddragelse til daglig praksis: Som kommune har I mulighed for at søge om et forløb, hvor I får viden og inspiration til at styrke inddragelsen af børn og unge og unge i udsatte positioner.


Forskning viser, at systematisk og kvalificeret inddragelse af børn og unge har stor betydning for deres udvikling, sundhed og trivsel. Ved at skabe rum for deres perspektiver i samarbejde med familie og netværk, sikrer vi, at der træffes de rette beslutninger, og at børnene føler ejerskab for de beslutninger, der berører dem.

Formålet med forløbet er at skabe langsigtede og bæredygtige løsninger, der sikrer kvalitetsudvikling af jeres praksis på området med afsæt i en fælles ambition om at styrke inddragelsen af børn og unge.

Forløbet er gratis og afholdes af Social- og Boligstyrelsen og Børns Vilkår i regi af Videnscenter om børneinddragelse og udsatte børns liv, der har flere års erfaring med at afholde udviklingsforløb til kommuner.

Forløbet har stor vægt på det tværfaglige samarbejde om inddragelse af børn og unge ud fra et fælles børnesyn, så indsatsen opleves sammenhængende fra barnets perspektiv. Sammen med jer styrker vi inddragelsen af børn og unge, så de oplever sig reelt inddraget og har medindflydelse i beslutninger, der påvirker deres liv.

Målgruppen for forløbet er derfor chefer, ledere og nøglemedarbejdere på tværs af børne- og ungeområdet, der i fællesskab har ansvar for at sikre børn og unges ret til inddragelse. Under forløbet vil kommunens børne- og ungerådgivere få en særlig central rolle.

Kommunens sammenhængende børne- og ungepolitik sætter rammen for det fælles arbejde.

Kernen i forløbet er strategisk sparring og praksisnær kompetenceudvikling, der tilrettelægges i tæt samarbejde med jer. Aktiviteterne tilbydes på tværs af myndigheds-, udfører- og almenområdet.

Forløbet har en læringsorienteret tilgang for både ledere og medarbejdere, hvor vi sammen med jer udformer og påbegynder implementeringen af en strategi for den ønskede forandring.

Fokus vil være på styringsgrundlag, organisatorisk rammesætning og omsætning af visionen om styrket inddragelse i praksis. Medarbejdere og ledere får tilført relevant viden om børneinddragelse og ny inspiration til, hvad man helt konkret kan gøre for at lykkes hele vejen fra vision til hverdag.

Et kompetenceudviklingsforløb for børne- og ungerådgivere og deres faglige ledere (evt. med deltagere fra udfører- og almenområdet i udvalgte dele af forløbet), sætter fokus på praksisnær træning og feedback, styrkelse af kommunikative kompetencer og systematisk opfølgning.

Forløbet er gratis og afvikles med en varighed op til et år. Alle aktiviteter tilrettelægges i samarbejde med jer og foregår lokalt i kommunen. I skal derfor kunne stille egnede lokaler til rådighed.

Kontakt os allerede i dag, hvis I er interesserede. Vi behandler henvendelser løbende. I søger ved at sende en kort beskrivelse af jeres motivation.

Skema til motiveret ansøgning

Vi sender en mailbekræftelse, når ansøgningen er modtaget.  

Har I spørgsmål til form eller indhold, er I velkomne til at kontakte os og høre nærmere.

Kontaktoplysninger

Kontakt

Louise Elisabeth Madsen
Specialkonsulent

Kontakt

Kirsten Graakjær
Seniorkonsulent
Børns Vilkår

Hvad siger tidligere deltagere?

”Jeg har fået en øget opmærksomhed på børneinddragelse og betydningen heraf, uagtet hvilken type inddragelse der er tale om. Ydermere har det i høj grad bidraget til et fælles sprog og sparring omkring inddragelse af børn og unge” (Medarbejder)

”Det har været med til at skabe en rød tråd helt fra børnesyn og visioner om inddragelse til det operationelle niveau for den enkelte medarbejder, så vi ikke blot er ’tilfældigt heldige’, men lykkes med at få lavet nogle gode linjer fra visioner til praksis” (Leder)

Kontakt

Louise Elisabeth Madsen
Specialkonsulent
Social- og Boligstyrelsen

Kontakt

Kirsten Graakjær
Seniorkonsulent
Børns Vilkår