Fælles børnesyn

Inddragelse af børn og unge styrkes, når det baseres på et fælles børnesyn i organisationen. I bør som kommune derfor reflektere over og formulere det fælles børnesyn, der skal kendetegne og skabe sammenhæng i jeres arbejde – både på individniveau, på afdelingsniveau og som organisation.

Guide til styrket inddragelse

Du er her: Inddragelse og børnesyn

Når I formulerer et fælles børnesyn, kan det understøtte en fælles tilgang til samarbejdet med børn og unge og deres forældre hos medarbejdere og ledere inden for og på tværs af fagområder.

I kan med fordel genlæse kommunens børne- og ungepolitik eller andre centrale styringsdokumenter, som vedrører jeres børnesyn.

I det følgende kan I læse mere om børnesynets betydning for jeres inddragelsespraksis samt finde øvelser og redskaber, der kan bidrage til jeres refleksion og dermed styrke jeres inddragelsespraksis.

Børnesyn og værdier

Børnesynet – vores forståelse af børn, unge og deres forældre – er ikke en statisk størrelse. Det er kulturelt, historisk og fagligt bestemt og derfor hele tiden i bevægelse. Det formes både af samfundsmæssige værdier, organisatoriske forhold og den enkelte medarbejders og leders individuelle værdier.

Workshop

Et fælles børnesyn

Denne workshop kan anvendes til at sætte fokus på og skabe refleksion over børnesynets betydning for arbejdet med inddragelse af børn og unge samt input til formulering af et fælles børnesyn.

Drejebog (word)

Drejebog (PDF)

Kontakt

Ditte Bonnerup Jensen
Fuldmægtig