Forankring

Et vigtigt element i revidering af beredskabet er at planlægge en proces for implementering og forankring af det endelige produkt. I det følgende kan I få inspiration til processer, der kan understøtte implementeringen, så der bliver skabt grundlag for at styrke kvaliteten i jeres indsats mod overgreb mod børn og unge.

Det er optimalt, hvis I allerede ved den indledende rammesætning har forholdt jer til, hvordan I skaber de bedste betingelser for, at beredskabet bliver kendt og anvendt i jeres kommune.

Når I træffer beslutninger tidligt i forløbet, kan I bevidst indtænke specifikke fagpersoner/faggrupper og drage fordel af den implementeringskraft, der ligger i at involvere direkte.

Ved at kommunikere bredt om revideringsprocessen, kan I desuden skabe et element af genkendelse hos ledere og medarbejdere, som kan have betydning for, hvordan de modtager budskabet, når det endelige produkt præsenteres.

Forskellige brugere og konkurrerende dagsordener

Når I skal præsentere det reviderede beredskab, er det vigtigt at have opmærksomhed på, at beredskabet skal udbredes til flere forskellige faggrupper, som vil læse, forstå og anvende beredskabet forskelligt. Det stiller krav til jeres planlægning af kommunikation og aktiviteter, når I skal præsentere beredskabet.

Derudover er det relevant strategisk at overveje, hvornår det reviderede beredskab præsenteres mest hensigtsmæssigt i forhold til øvrig kommunikation i kommunen, faggruppen, institutionen eller kontoret. For mange nye tiltag og budskaber kan drukne, hvis de præsenteres samtidigt, mens implementering af nogle tiltag kan styrkes ved at blive præsenteret sammen.

I kan finde inspiration til processer, der understøtter jeres kommunikation, udbredelse og opfølgning på beredskabets anvendelse her:

Kontakt

Lis Toft Madsen

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her