Modul 1: Udvikling i SSP-samarbejdet

Vil du have redskaber til at styrke jeres SSP-samarbejde? Eller spiller du en rolle i jeres arbejde med nye indsatser eller metoder? Så er SSP-uddannelsens modul 1 om udvikling i SSP-samarbejdet relevant for dig.

På modul 1: Udvikling i SSP-samarbejdet får du metoder til at omsætte erfaringer fra praksis, så du kan bruge det, når du planlægger og udfører forandringer og forbedringer i dit SSP-samarbejde. Du får redskaber til at styrke samarbejdet om SSP og tydeliggøre roller og ansvar i jeres arbejde med at forebygge ungdomskriminalitet.

Modulet henvender sig til dig, der har en koordinerende funktion i SSP-samarbejdet og som ønsker at få faglig inspiration til at sætte gang i udviklingsprocesser.

Modulet foregår over to dage med forberedelse forud for modulet samt mellem undervisningsdagene.

Indhold

Når du har gennemført modul 1: Udvikling i SSP-samarbejdet, vil du være klædt på til at udvikle jeres SSP-samarbejde lokalt. Du får en øget bevidsthed om din egen rolle i samarbejdet og inspiration til, hvordan du kan styrke dit netværk, så de involverede i SSP-samarbejdet rykker tættere sammen.

Undervejs i modulet bidrager praksiseksperter med eksempler på, hvordan de er lykkes med at styrke deres SSP-samarbejde. Eksemplerne er inspiration til dig i dit arbejde med jeres egne tiltag og indsatser.

Med afsæt i jeres egne kriminalpræventive indsatser får du konkrete redskaber, du kan bruge til at udvikle jeres egen praksis. Redskaberne bidrager bl.a. til, at du kan finde virkningsfulde elementer i jeres egne indsatser og ift. relevante målgrupper.

Endelig vil du få konkret sparring på, hvordan du når fra plan til implementering i din egen lokale praksis.

Udvalgte læringsmål

Med modul 1 kan du:
- Opstille en tydelig og klar plan for forbedringen af SSP-samarbejdet og gennemføre den.
- Få indblik i andre kommuners praksis og SSP-samarbejde
- Blive inspireret til udviklingen af jeres egen praksis.

Målgruppe

Primær og øvrig målgruppe.

Det er en forudsætning for deltagelse, at SSP udgør en central del af din arbejdsfunktion og at du prioriterer at deltage på alle undervisningsdagene.

Læs mere om målgruppen for SSP-uddannelsens forskellige moduler på siden, der uddyber målgrupperne

Undervisere

Professionshøjskolen Absalon forestår undervisningen. Underviserne Niels Grandal og Gry Christensen har mange års erfaring med at undervise i social- og specialpædagogiske praksisser samt med at omsætte tilgange og metoder til konkret praksis.

Tid og sted for næste modul 1

Modul 1: implementering af SSP-rammens handleplan forventes næste gang gennemført i 2025.

Modulet gennemføres i Slagelse 

  • 1. undervisningsdag: 24. september 2025 
  • 2. undervisningsdag: 21. oktober 2025 
  • Link til tilmelding
  • Tilmeldingsfrist: 8. september 2025 kl. 12 

Kontakt

SSP-uddannelsens postkasse

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her