Implementering af MOVE

Center for Rusmiddelforskning har undersøgt implementeringen af MOVE, da metoden blev afprøvet i perioden 2014-2018. Evalueringen viste gode resultater, og Social - og Boligstyrelsen giver derfor implementeringsstøtte til udbredelsen af MOVE til en række kommuner i 2019-2021 og 2021-2023.

Center for Rusmiddelforskning har undersøgt implementeringen af fire beslægtede metoder, herunder MOVE, som blev afprøvet i Metodeprogrammet i ni kommuner fra 2014 til 2018. Undersøgelsen viser, at behandlerne, som har arbejdet med MOVE, har oplevet et kompetenceløft, og at det er muligt med en vellykket implementering af MOVE i både små, mellemstore og store kommuner.

Center for Rusmiddelforskning peger i undersøgelsen på en række anbefalinger til implementeringen af MOVE. Blandt andet bliver der lagt vægt på vigtigheden af, at behandlerne modtager løbende ekstern eller intern supervision for at fastholde den manualbaserede struktur i MOVE. Desuden anbefales det, at behandlingstilbuddene afholder ugentlige møder, hvor behandlere og ledelse sætter fokus på metodens struktur, udfordringer og gode oplevelser.

Behandlingscentret ’Unge & Rusmidler’ i Odense kommune har implementeret MOVE

Hør misbrugsbehandler Mette Schmidts gode råd til behandlere, der skal i gang med at arbejde med MOVE. 

 

Social - og Boligstyrelsens rådgivningsforløb om MOVE 

En række kommuner modtager støtte og rådgivning til implementering af MOVE og gratis kompetenceudvikling i metoden MOVE. Ni kommuner deltager i det toårige rådgivningsforløb med Social - og Boligstyrelsen i perioden 2019-2021, og op til ni nye kommuner deltager i perioden 2021-2023.

Formålet med rådgivningsforløbene er at udbrede metoden MOVE til flere kommuner, så endnu flere unge får gavn af metoden, herunder at de fastholdes i rusmiddelbehandling, opnår stoffrihed og fastholder behandlingsresultater på sigt. 

Kort over kommuner, der har implementeret MOVE i samarbejde med Social - og Boligstyrelsen

Assens, Brøndby, Esbjerg, Fredericia, Frederikshavn, Gribskov, Haderslev, Herning, Holbæk, Holstebro, Horsens, Kolding, Odense, Randers, Roskilde, Silkeborg, Svenborg, Vordingborg, Aabenraa og Aarhus. Der findes også kommuner, som anvender MOVE uden hjælp fra Social - og Boligstyrelsen. Disse kommuner fremgår ikke på kortet.

Danmarkskort over kommuner, der har implementeret MOVE i samarbejde med Socialstyrelsen.

Kilde til billede: Danmark med ny kommuneinddeling per 1. januar 2007 (Public domain)  

Obs. kortet vises bedst i Google Chrome

Senest opdateret 24-08-2021

Kontakt

Lone Kæstrup
Specialkonsulent

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her