Koordinering og samarbejde til personer med svære spiseforstyrrelser

Her på siden finder du et overblik over hvilke andre aktører, der potentielt skal koordineres med, for at skabe et sammenhængende indsatsforløb.

Indsatsforløb til personer med svære spiseforstyrrelser bør tilrettelægges ud fra en helhedsorienteret tilgang, hvor indsatsniveauet tilpasses den enkeltes behov og spiseforstyrrelsens sværhedsgrad.

Det er vigtigt at de forskellige indsatser samtænkes og koordineres tæt på personen og på tværs af de forskellige involverede aktører.

Den helhedsorienterede plan kan tilbydes unge eller forældre med komplekse og sammensatte problemer, hvor der kan eller skal udarbejdes flere planer for indsatserne, og hvor der vil være et koordinationsbehov på tværs af afdelinger.

Læs mere i 'Håndbog om barnets lov' på sbst.dk

Kommunen kan også tilbyde voksne at udarbejde en handleplan for indsatsen Jf. SEL §§ 141 – 142.

For voksne er det vigtigt at der tages afsæt i personens egne ønsker og behov. Personen med svær spiseforstyrrelse er i centrum for indsatsen, og indgår som aktør på lige fod med de faglige aktører i indsatsen.

Læs mere om recovery-orienteret rehabilitering på sbst.dk

Oversigt over sektor, ansvar og roller

Her kan du finde en oversigt over ansvar, roller og lovgivning på sundheds-, skole-/uddannelse- og beskæftigelsesområderne.

Find dokumentet her

Klik på billedet, for at se det i fuld størrelse

Rådgivning

Du har mulighed for at henvende dig til VISO, der har et korps af leverandører, der kan rådgive i specifikke problematikker omkring en svær spiseforstyrrelse.

Læs om VISO på sbst.dk