Alle børn og unge, der er anbragt uden for hjemmet, har behov for at blive støttet af nære voksne omkring dem for at sikre, at de får de samme muligheder for trivsel, udvikling og læring, som alle andre børn.
Det kræver et stærkt tværfagligt og tværsektorielt samarbejde, hvor alle fagprofessionelle omkring børnene arbejder sammen om at skabe den bedste kvalitet i den enkelte anbringelse.
Anbefalingerne om den gode anbringelse indkredser god faglig praksis og handlemuligheder i arbejdet med børn og unge, der er anbragt uden for hjemmet.
De fem anbefalinger lyder:
Understøt tilknytning til dagtilbud, skole, uddannelse, og fritidsjob
Understøt adgang til sociale fællesskaber uden for anbringelsesstedet
Vedligehold og støt relationen til det nære netværk, familie og venner
Skab kontakt til voksne på anbringelsesstedet i trygge og hjemlige rammer
Styrk barnets eller den unges forståelse af eget ophav og egen historie
Hent publikationen her:
Anbefalinger om den gode anbringelse
En fælles introduktion til anbefalingerne
Formålet med anbefalingerne er at sætte en faglig retning for, hvordan ledere og fagprofessionelle, som har en rolle i barnets og den unges hverdag og liv, kan være med til at sikre god kvalitet i anbringelsen.
Et gennemgående fokus for anbefalingerne er derfor inddragelsen af de børn, unge og forældre, som det drejer sig om. I Introduktion til anbefalinger til god kvalitet i anbringelsen kan du læse mere om den strategiske og faglige retning, få et indblik i barnets lov på anbringelsesområdet og det faglige afsat for anbefalingerne.
Hent Introduktion til anbefalinger til god kvalitet i anbringelsen her:
Introduktion til anbefalinger til god kvalitet i anbringelsen